Ontdek Brabant

Carnaval 23 februari 2020

download.jpg

Beleef carnaval in Den Bosch

Over een paar maanden is het alweer zover: carnaval in Oeteldonk! Weet jij al wat voor kostuum je dit jaar aantrekt? En kun je niet wachten om weer lekker los te gaan? Hier in Den Bosch komt dat zeker goed! Ook dit jaar staan we met z’n allen tijdens de optocht langs de kant te hossen. Op deze dag is de optocht in Den Bosch tijdens carnaval 2020. 

 

Heel Den Bosch kleurt tijdens carnaval weer in de bekende rood, wit en gele kleuren. De stad verandert voor vijf dagen in Oeteldonk. En op maandag 24 februari vindt dan eindelijk de Grote Optocht plaats. Ook dit jaar belooft het weer één groot feest te worden. Kom jij kijken naar de prachtige wagens of sta je er misschien zelf op?

5 mei 2020

koeiendas-de-brabantse-kluis-aarle_1920x

Weidegangfeest Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel - Kijken jullie ook al uit naar 5 mei? De kloosterkoeien van de Brabantse Kluis wel. Ze staan te trappelen tot ze van stal mogen, de heerlijk frisse weide in. Samen met de koeien wordt deze dag gevierd. De koeien kunnen van het gras genieten en jij van alle activiteiten op het terrein.

Op de gemoedelijke binnenplaats wordt een 'Bier en Bitterballenplein' ingericht, met een aantal lekkere speciaalbiertjes en smakelijke hapjes. Op het grote evenemententerrein weet je bijna niet waar te beginnen. Voor de kinderen is er veel vermaak, neem een duik in de maïsbak, aai dieren in de kinderboerderij, geef melk aan de kalfjes, of doe wedstrijdje met je vriendjes op het traptractorparcours. Maak ook een ritje op een echte tractor, geniet van een Mad Science show of speel gewoon lekker op de grote zandberg. Voor de volwassenen is er ook veel te beleven. Behalve natuurlijk genieten op het terras van een drankje en hapje, met een leuke muziekband op de achtergrond, zijn er volop oude en nieuwe landbouwmachines aanwezig. Je kunt deelnemen aan de 'Schijt je rijk' wedstrijd, over het blotevoetenpad gaan of jezelf vastleggen in de speciale selfiehoek. Kortom: er is voor ieder wat wils!

3 & 4 & 5 Juli 2020

maxresdefault.jpg

Wish Outdoor
 

WiSH Outdoor is een driedaags cross-over weekendfestival, dat jaarlijks plaatsvindt in Beek en Donk (vlakbij Eindhoven). In 2020 op 3, 4 en 5 juli. Het festival staat voornamelijk bekend om haar majestueuze podia en uitgebreide decoratie en is binnen enkele jaren uitgegroeid tot een van de smaakmakers van de Nederlandse festival scene. Met zo’n 50.000 bezoekers in 2017, behoort WiSH Outdoor tot de grotere festivals van Nederland. 

Een weekend WiSH Outdoor is niet zomaar een weekend. Waar traditionele dance festivals zich voornamelijk richten op de programmering, hanteert WiSH Outdoor een ‘full service and surprise’ visie: details zijn belangrijk! Het gaat niet alleen maar om grote artiesten en mooie decoratie, service is minstens zo belangrijk.

Eind augustus begin september 2020

gemerts-ballonfestijn-slide-02-768x512.j

Brabantse Ballonfeesten

De Brabantse Ballonfeesten staan bij de liefhebber weer roodomrand in de agenda. Het gezinsevenement aan het einde van de zomer trekt jaarlijks duizenden bezoekers, die genieten van de vele opstijgende ballonnen en het amusement eromheen. Elke dag probeert de organisatie een blikvanger in het programma op te nemen. In de komende editie zal de zondag afgesloten worden met een viertal parachutesprongen.
Er is één mogelijkheid om als ‘tandempassagier’ mee te gaan. De kosten daarvan bedragen 250 euro. Die prijs komt overeen met duosprongen elders, maar hoe bijzonder is het om dan te landen op het door publiek en talloze bekenden omzoomde terrein van de Brabantse Ballonfeesten?! Opgave is mogelijk via een mailtje naar info@brabantseballonfeesten.nl. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om mee te gaan met een ballonvaart. Wil je die prachtige belevenis afvinken op je ‘bucketlist’? Of wil je je naasten, personeel of (zaken)relaties die ervaring meegeven? Kijk op de site van het evenement voor alle informatie én het aanmeldformulier.
Daar staan ook de arrangementen op, inclusief en exclusief buffet en drankjes. Hoe meer vaarten je afneemt, hoe goedkoper het wordt. Na afloop worden de ballonvaarders en hun teams ontvangen in de gezellige kantine van vv Gemert, waar de ballonreizigers hun ervaringen kunnen delen met de andere aanwezigen.
De eerste avond, op zaterdag 31 augustus, wordt afgesloten met de grote ‘Vincent van Gogh’. Deze ballon was ook vorig jaar al te zien in Gemert. Het blijft een van de meest bijzondere ‘special shapes’ die ooit door de Nederlandse luchten voer. Het ‘Zelfportret van grijze vilthoed’ werd in 2003 in het kader van het Vincent van Gogh-jaar vervaardigd in opdracht van bierbrouwer Bavaria en is sindsdien een geheid succes op grote evenementen.

7 t/m 14 november 2020

Glow en logeren in Laarbeek

GLOW Eindhoven

Zoveel te zien, zoveel te doen

GLOW is een grote lichtkunstexpositie in de openbare ruimte van Eindhoven met zo’n 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. De lichtkunstprojecten zijn via een wandelroute aan elkaar verbonden. Naast grote internationale lichtkunstenaars maakt GLOW ruimte voor innovatieve en unieke projecten van eigen bodem.